Herinrichting Kamerlingh Onnes gebouw - Update juli 2018

12 juli 2018

De eerste verhuizingen

De afgelopen maanden is gewerkt aan een definitief ontwerp voor de herinrichting van het Kamerlingh Onnes gebouw (KOG). In juli is gestart met de realisatiefase van deze herinrichting. De eerste verhuizingen zijn inmiddels een feit. Vanaf maandag 2 juli zijn een aantal collega’s werkzaam op Rapenburg 38 en in het WSD-complex. Dankzij de flexibele opstelling van alle betrokkenen is de verhuizing in een zeer korte periode verlopen!

Inrichting tijdelijke werkplekken

Met het leegruimen van de derde verdieping wordt direct een reshuffle uitgevoerd van oud meubilair op de andere verdiepingen. Alle oude meubelstukken zijn gebruikt voor de inrichting van de tijdelijke plekken in het WSD-complex en een deel van Rapenburg 38. Door deze reshuffle hoeven we in de volgende fases minder meubilair te verhuizen.

In het WSD is een common room gerealiseerd waar medewerkers elkaar informeel en formeel kunnen ontmoeten. Voor Rapenburg is dat een heerlijke buitenplaats met tuinmeubelen.

Voortgang

Op maandag 2 juli is de aannemer gestart met het plaatsen van stofschotten, het aftekenen van de nieuwe inrichting en het demonteren van de wanden en deuren. De 3e verdieping is vanaf maandag 2 juli voor iedereen verboden toegang.

Er zijn tijdelijk maatregelen getroffen om de sloop- en bouwwerkzaamheden zoveel mogelijk te scheiden van de overige werkplekken in de faculteit. De aanvoerroute voor materiaal verloopt via de nooduitgang en in de lift kunt u dus bouwvakkers tegenkomen. Geluidsoverlast zal uiteraard zoveel mogelijk worden vermeden.

Voor de nieuwe bewoners van de derde verdieping gaan we de zomer door. In deze periode worden de ’puntjes op i’ gezet. Ook zijn er intussen keuzes voor de afwerkingsmaterialen. Het gaat dan om de afwerking van de vloer, wand, plafond, de verlichting en de kasten. Voor een impressie verwijzen wij u naar de bijgaande afbeeldingen.

Wand aanzicht A- en C-gang

Bekijk de materialen

Omdat kleuren in afbeeldingen nog wel eens afwijken van de werkelijkheid is het mogelijk de materialen ter plekke te bekijken. Tekeningen en monsters van afwerkmateriaal liggen in de glazen ruimte naast de lift op de 4e verdieping (4.08).

Vragen, klachten en storingen?

Deze kunt u melden bij de servicedesk (open van 8.30u tot 14.00u) of via de mail: herinrichting@law.leidenuniv.nl

Eventuele vragen en suggesties kunnen via de managementassistenten van de instituten gesteld worden. Zij zorgen ervoor dat de vragen aan de projectleiding worden gesteld en beantwoord worden. Veel gestelde vragen worden verzameld en komen in de FAQ.