ICT, Organisatie

Landelijke cybercrisisoefening

18 september 2018

Op 4 en 5 oktober doet de universiteit mee aan de landelijke cybercrisisoefening OZON, georganiseerd door SURFnet. Deze cybercrisisoefening is bedoeld om te testen hoe goed onze instelling voorbereid is op een cybersecuritycrisis (denk hierbij aan het lekken van data, wachtwoordfraude etc.).

Betrokkenen binnen de organisatie zijn persoonlijk ingelicht. Aangezien het een gesloten oefening is, zal u er waarschijnlijk niet veel van merken. Bij alle communicatie binnen de oefening, staat het woord OZON in het onderwerp vermeld, zodat u duidelijk kunt zien of het deze oefening betreft. Mocht u een van die dagen toch het idee hebben dat er ‘iets gaande is’, dan is dit naar alle waarschijnlijkheid de cybercrisisoefening.

Een situatie die u niet vertrouwt op 4 of 5 oktober?

Mocht u onverhoopt tegen een situatie aanlopen die vragen bij u oproept, bijvoorbeeld of de situatie onderdeel van de oefening is of dat er sprake is van een cybersecuritysituatie, neem dan contact op met Hoofd Beveiliging, Leo Harskamp.

Mocht u vragen hebben over het verloop van de oefening, neem dan contact op via ozon2018@BB.leidenuniv.nl.
Algemene uitkomsten van de oefening zijn na afloop te vinden op de site van SURFnet.