Sociaal

Kom kijken, luisteren en doen. Meld je aan voor de Leiden Science Family Day!

14 september 2018

Kom met je familie en vrienden naar de Leiden Science Family Day! Bekijk spannende demonstraties, kruip in de huid van een wetenschapper bij talloze workshops, bezoek het Experimentenplein of luister naar onze sprekers.

De aanmelding is geopend, dus geef je snel op.

Programma

Op het gevarieerde programma staan onder andere lezingen van Nicole de Voogd, Vincent Icke, Arno Knobbe en Stéphanie van der Pas. Ook is er een speciale kidslezing door professor Noteborn.

Op het Experimentenplein kunnen kinderen tekenen met bacteriën , wiskundige veelvlakken vouwen, DNA isoleren uit fruit, proefjes doen met tijdschrift New Scientist of meedoen aan het Junior Science Lab.

Verder zijn er demonstraties van de Freezing Physics, kan je met verschillende rondleidingen mee of luisteren naar verhalen van kaschef Rogier van de Hortus botanicus.

Over de Leiden Science Family Day

Op zaterdag 6 oktober opent de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden haar deuren.

Van 11:00 uur tot 16:00 uur ontdekken jong en oud samen wat er allemaal gebeurt in de faculteit en hoe leuk wetenschap is!

Deelname aan de Leiden Science Family Day is gratis. Het programma is geschikt voor alle leeftijden.