Nieuw online: Oriental Economist

11 september 2018

U heeft nu toegang tot de Oriental Economist

De Oriental Economist was een maandelijks Engels tijdschrift dat in 1934 (Showa 9) werd gelanceerd ter herdenking van het veertigste jaar van de oprichting van Toyo Keizai. Het digitale archief van de Oriental Economist bestaat uit alle 874 nummers die gepubliceerd in de periode tussen 1934 en 1985. Alle artikelen zijn full-text doorzoekbaar. Met uitzondering van de gecombineerde nummers van juli-augustus en oktober-november 1945, werd het tijdschrift zonder onderbreking maandelijks gepubliceerd.

Dit archief maakt deel uit van JapanKnowledge, waarvoor het aantal gelijktijdige gebruikers beperkt is.

Beschikbaarheid

De Oriental Economist is beschikbaar via de Catalogus > tabblad Find Databases > Oriental Economist. Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN inloggegevens dit bestand ook vanaf een computer buiten de campus raadplegen.