Onderwijs, Onderzoek

Cursus op z’n kop

9 oktober 2018

Thuis online alvast de principes van effectief projectmanagement doornemen en op de trainingsdag actief met de stof aan de slag. Dat is het uitgangspunt van de nieuw ontwikkelde cursus ‘Planning and managing your PhD’, die volgens de regels van ‘flipping the classroom’ is ontwikkeld.

Van promovendi wordt verwacht dat ze – naast het schrijven van hun proefschrift – trainingen volgen. De trainingen helpen ze niet alleen hun proefschrift te voltooien, maar ook om goed voorbereid te zijn op de volgende stap in hun loopbaan, binnen of buiten de universiteit.

Het Dual PhD Centre en HRM Opleidingen hebben ‘Planning and managing your PhD project’ als pilot ontwikkeld voor het project ‘The necessary skills fort he pursuit of an external PhD project’.  Het uiteindelijke doel is om een innovatief PhD opleidingsprogramma op basis van 'blended learning' samen te stellen. Deelnemers kunnen zich online voorbereiden en in ‘on campus’ bijeenkomsten actief met de materie aan de slag. Door de trainingen op deze manier aan te bieden sluiten ze beter aan bij de behoeften van promovendi.

De deelnemers waren enthousiast over de nieuwe module: ”Ik vond de online module vooraf heel erg aangenaam! Het zat goed in elkaar; je kon er makkelijk doorheen ‘bladeren’ en opdrachten doen in je eigen tempo. Je was er heel vrij in, dat maakte het flexibel”.