Onderwijs

Erasmus+ financiering voor internationalisering in onderwijs is nu aan te vragen voor 2019

26 oktober 2018

De jaarlijkse call for proposals van het Europese Erasmus+ programma zijn recent gepubliceerd. Dit betekent dat u voorstellen kunt indienen in diverse internationale samenwerkingsprogramma’s op het gebied van internationalisering in onderwijs.

International Credit Mobility

Projectinitiatieven voor studenten en stafuitwisselingen kunt u indienen via de International Credit Mobility (ICM) aanvraag van 2019. Dit doet u vóór 26 november 2018 bij de subsidieadviseur van het International Relations Office van de Universiteit Leiden middels opsturen van een 'Expression of Interest'. Een voorselectie van projectinitiatieven kan plaatsvinden als er meerdere initiatieven per land worden ingediend.

De subsidieadviseur informeert u uiterlijk op 9 december 2018 over deelname van uw project. Als uw project is geselecteerd, dan is de volgende stap het gezamelijk voorbereiden van een projectvoorstel. De deadline voor de conceptversie van uw projectvoorstel is 13 januari 2019. De deadline voor de eindversie van uw projectvoorstel is 30 januari 2019.

Overige financieringsmogelijkheden

Overige samenwerkingsprogramma’s in Erasmus+ zijn Joint International Master Programme, het Capacity Building Programme, Strategic Parterships, Jean Monnet Activities en Knowledge and Sector Skills Alliances.

Meer informatie

Heeft u interesse om financiering aan te vragen voor één van de programma’s in Erasmus+ of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Kathelijne Smits