ICT, Onderwijs

Ontdek de mogelijkheden van virtual reality in het wetenschappelijk onderwijs - schrijf u nu in!

23 oktober 2018

Ooit overwogen om nieuwe media te gebruiken om uw onderwijs te verbeteren? Op 21 november 2018 organiseert het Centre for Innovation van de Universiteit Leiden het evenement 'Think Outside the Books' in PLNT in Leiden.

Ontdek hoe virtual reality en augmented reality kunnen bijdragen aan het wetenschappelijk onderwijs

Tijdens het evenement ontdekt u hoe video-based virtual reality (360 VR) en augmented reality (AR) kunnen bijdragen aan wetenschappelijk onderwijs. We bespreken de voorlopige bevindingen van onze 360 ​​VR-pilotprojecten. Ook definiëren en verkennen we mogelijke toepassingen.

Experimenten met nieuwe media

De Universiteit Leiden experimenteert sinds 2016 met 360 VR en AR in het wetenschappelijk onderwijs. In 2018 breidden we dit uit met zes 360 VR-pilots in verschillende faculteiten. De onderwerpen variëren van archeologie tot dementie. Het Centre for Innovation laat u samen met docenten de mogelijkheden zien die de nieuwe media hebben voor het onderwijs.

Tijdens het evenement 'Think Outside the Books' zullen de experts van de Universiteit Leiden hun gedachten en ervaringen delen over actuele trends in technologische ontwikkeling en de toegevoegde waarde van nieuwe media in het onderwijs.