Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Consultatiebijeenkomst over Open Access (Plan S) op 31 januari

17 januari 2019

Vanaf 2020 gaat een internationale groep van subsidieverstrekkers, waaronder NWO en ERC, strengere eisen stellen aan Open Access publiceren. Deze richtlijnen over het vrij toegankelijk maken van wetenschappelijke informatie zijn uitgewerkt in Plan S, een initiatief van cOAlition S. Op donderdag 31 januari is er een consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S. De organisatie is in handen van NWO en ZonMw met medewerking van de KNAW en de VSNU.

Uw mening geven

Tijdens de consultatiebijeenkomst komen sprekers aan het woord die zowel de kansen als de zorgen rondom Plan S belichten. Daarnaast krijgen de deelnemers ruimte om hun feedback te geven en te discussiëren over wat volgens hen belangrijke aandachtspunten zijn. De input van deze bijeenkomst wordt vervolgens meegenomen als onderdeel van het Europese consultatietraject. Daarnaast kunt u tot en met 8 februari rechtstreeks feedback geven op het plan via de website van cOAlition S.

Consultatiebijeenkomst over de implementatie van Plan S

De bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 31 januari 2019. Locatie: Polargebied Media Plaza, Croeselaan 6, 3521 CA Utrecht.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie