ICT

Virusuitbraak Universiteit Leiden: open geen valse mails

25 januari 2019

Het ISSC ontvangt momenteel veel meldingen van medewerkers over trojans. Dat zijn virussen die het mogelijk maken voor hackers om vertrouwelijke gegevens te stelen. Tot nu toe zijn ongeveer 80 universitaire PC’s en laptops geïnfecteerd door het virus.

Wat doet het virus?

Het virus komt binnen via mail en kan wachtwoorden stelen, waaronder de wachtwoorden die in uw browser(s) zijn opgeslagen.

Ontvangt u valse mails? Negeer deze berichten en verwijder ze uit uw inbox. Klik niet op een link en open vooral geen bijlage. Als u twijfelt over een mail, neem dan contact op met het ISSC (tel: 071 527 888).

PC of laptop besmet

Is uw PC of laptop besmet met het virus of heeft u een vermoeden van een besmetting? Volg dan onmiddellijk de volgende stappen:

1. Neem contact op met het ISSC via 071 527 8888
  2. Reset uw ULCN wachtwoord
  3. Reset uw andere wachtwoorden, bijvoorbeeld die van uw persoonlijke mail of van uw bank

Voortgang virusuitbraak

De laatste stand van zaken over de virusuitbraak vindt u op de helpdeskportal.