Universiteit Leiden sluit diversiteitsconvenant met ministeries

12 februari 2019

Een carrière binnen de Rijksoverheid aantrekkelijker maken voor studenten met een biculturele achtergrond. Met dat doel ondertekenden de Universiteit Leiden en twee ministeries op 6 februari een convenant.

Gedurende een periode van twee jaar spannen de universiteit en de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zich in om studenten met een biculturele achtergrond kennis te laten maken met de Rijksoverheid. Dat doen ze door middel van stages, interne begeleiding en training. Het geeft de ministeries de kans om te leren van de studenten en hun personeelsbestand diverser te maken.

Namens de Universiteit Leiden ondertekende vice-rector Hester Bijl het convenant. Namens de ministeries waren dat secretaris-generaal Jan-Kees Goet (LNV) en directeur-generaal Focco Vijselaar (EZK).