ICT

Windows 10 komt eraan!

8 februari 2019

Context

Microsoft beëindigt in januari 2020 de ondersteuning van Windows 7. Dit houdt in dat er vanaf dat moment geen beveiligingsupdates worden uitgegeven. Ook nieuwe apps of updates van apps worden steeds minder ondersteund op Windows 7.

Het ISSC installeert stapsgewijs Windows 10 en Office 2016 op alle PC’s met Windows 7. Dit gebeurt per gebouw tot 1 januari 2020. FSW is ingepland in het voorjaar en de zomer van 2019. De uitrol bij FGW is recent uitgevoerd en soepel verlopen.

Windows 10 is efficiënter in elkaar gezet. Hierdoor laden programma’s sneller en zal het besturingssysteem minder vergen van de hardware.

Planning per FSW locatie

Einthovengebouw  Vanaf 19 februari 2019
Rijnveste  Vanaf 27 maart 2019
PdlC gebouw  Vanaf 5 april 2019
Labs  Mogelijk zomer 2019
Collegezalen en studentwerkplekken  Zomer 2019

Testen en pilot

Van sommige applicaties dient een upgrade uitgevoerd te worden. Voor applicaties die alleen bij FSW in gebruik zijn, zijn enkele eindgebruikers benaderd door het ISSC om de functionele werking van de applicatie te testen met het nieuwe besturingssysteem. Veel applicaties zijn reeds getest en goedgekeurd door de andere faculteiten.

Na het testen van de FSW-specifieke applicaties wordt medio maart Windows 10 bij enkele eindgebruikers geïnstalleerd voor een kleine pilot.

Meer informatie over de aanpak

De facultaire informatiemanagers bereiden de uitrol voor samen met het implementatieteam van het ISSC. U ontvangt per e-mail meer informatie, waaronder de detailplanning die zal worden afgestemd per kamer/sectie, en een instructie met welke handelingen u alleen zelf kunt uitvoeren, zoals het noteren van bepaalde persoonlijke instellingen en het veilig stellen van lokale gegevens en favorieten.