Scientist wanted: leer uw onderzoek presenteren aan een groot publiek

5 maart 2019

De Universiteit Leiden vindt het waardevol dat jonge wetenschappers over hun onderzoek vertellen. Na een succesvolle eerste ronde starten we binnenkort een nieuw trainingstraject in samenwerking met ScientistWanted. Deze training helpt u uw onderzoek uit te leggen aan het grote publiek en biedt een platform om die boodschap vervolgens de wereld in te krijgen.

In een trainingstraject van zeven weken leert u uw onderzoeksboodschap helder, krachtig en passend bij uw publiek te formuleren. Met die kennis maakt u een videoprofiel om in één oogopslag aan de buitenwereld te laten zien wat u en uw onderzoek te bieden hebben. Dit videoprofiel komt op platform van ScientistWanted te staan en wordt verspreid via de kanalen van de Universiteit Leiden.

Het videoprofiel is een visitekaartje van u en uw onderzoek: een goede zichtbaarheid is de eerste stap naar meer mogelijkheden om als spreker of schrijver op te treden. Daarnaast ontmoet u mede-onderzoekers met dezelfde passie voor wetenschapscommunicatie, en wordt u opgenomen in de community van ScientistWanted.
Let op: dit keer is de training volledig in het Engels - u maakt dus ook een Engelstalige video.

Praktische informatie

De vier bijeenkomsten zullen plaatsvinden tussen 10 april en 1 juni. Exacte data en tijden volgen. Locatie: PLNT, Leiden Centre for innovation and entrepreneurship. Langegracht 70, Leiden

Naast de vier bijeenkomsten zal het vervaardigen van de video 20 tot 30 uur kosten. Zorg daarom dat uw promotor akkoord is met uw deelname aan dit traject.

Aanmelden

Wilt u meedoen? Meld u uiterlijk 5 april aan via dit formulier. Er is plaats voor 15 deelnemers, plaatsing gebeurt op basis van aanmeldvolgorde. Bij meer aanmeldingen wordt een reservelijst gemaakt.

Meer informatie en aanmelden

Cursusinformatie