Schietpartij in Utrecht

18 maart 2019

Bij een schietincident in een tram bij het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn maandagochtend meerdere gewonden gevallen. De politie houdt rekening met een terroristisch motief.

Het is nog niet bekend wat de toedracht van het incident is. Getuigen zeggen meerdere schoten te hebben gehoord. "Een man begon in het wilde weg te schieten", meldt een getuige.

De dader is momenteel nog voortvluchtig. De politie sluit niet uit dat er meer daders zijn, maar spreekt vooralsnog van een dader.

In verband met de schietpartij heeft de antiterrorismedienst (NCTV) een crisisoverleg belegd. In de binnenstad van Den Haag (de zogenaamde governance zone) worden zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen bij diverse overheidsgebouwen. De beveiliging van universiteit staat in contact met het Bureau Crisis en Conflict Beheersing (CCB) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en is extra alert.