P&O

Gevolgen Brexit voor medewerkers

26 april 2019

Het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie zijn akkoord gegaan met verder uitstel van Brexit tot 31 oktober 2019. Echter, wanneer het Verenigd Koninkrijk niet deelneemt aan de Europese verkiezingen (23 mei 2019), moet het alsnog de Europese Unie verlaten op 1 juni 2019 – zonder deal.

Wat u zelf kunt doen

Niet alleen de precieze Brexitdatum is nog onzeker. Het is ook niet duidelijk wat Brexit betekent voor de verblijfsstatus van de EU-burgers en de Britten, en de toekomstige banden tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen. In het dossier ‘Brexit for (British) staff members’ leest u meer over mogelijke consequenties en wat u (of uw Britse student of collega) zelf voor maatregelen kunt treffen. Voor specifieke informatie kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met het Service Centre International Staff (SCIS).

Impact van Brexit op universiteiten

Als Nederlands instituut verwacht Universiteit Leiden geen grote veranderingen als direct gevolg van Brexit. We blijven samenwerken met Britse universiteiten en burgers, zoals we dat doen met andere vermaarde universiteiten en burgers van over de hele wereld. In een gezamenlijk verklaring hebben Universities UK en de Vereniging van Universiteiten (VSNU) dit voornemen nog eens bekrachtigd.

Ga naar het Brexit-dossier