Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Methods Portal survey

30 april 2019

Gezien de groeiende aandacht van en interesse in empirische onderzoeksmethoden onder juristen – zowel PhD’s als ook meer senior faculty – is het idee ontstaan om een online platform (methods portal) te ontwikkelen waar men voor een eerste introductie met empirisch onderzoek en al hetgeen daarbij komt kijken, naar toe kan.  

De portal zal als platform dienen voor video’s, artikelen en andere tools voor het verrichten van empirisch juridisch onderzoek. Denk hierbij aan hoe data voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek kan worden verzameld, geanalyseerd en gerapporteerd, maar ook aan informatie over het opstellen van een onderzoeksdesign en vraagstukken op het gebied van datamanagement gekoppeld daaraan.

Op het Portal worden niet alleen tips en tools opgenomen voor het verrichten en interpreteren van empirisch juridisch onderzoek, maar zal ook de mogelijkheid bestaan om snel en gericht contact op te nemen met collega-experts. Het focuspunt zal liggen op informatie die goed te behappen is voor de jurist die nog (vrijwel) onbekend is met empirisch onderzoek. Op deze manier zal empirisch onderzoek toegankelijker worden voor juristen en kan de kloof tussen de sociale wetenschap en het recht verkleind worden. 
 

Om er zeker van te zijn dat deze methods portal aansluit op de wensen en behoeften vanuit de faculteit, is er een korte vragenlijst van ca. 10-15 minuten opgesteld. Wij zouden het erg waarderen als u deze vragenlijst in zou willen vullen ten behoeve van een optimale ontwikkeling van het portal.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie