ICT

AVG-proof koffie halen

1 mei 2019

Iedereen verlaat zijn werkplek weleens, bijvoorbeeld om even koffie te halen. Met deze 3 tips kan dat geheel AVG-proof!

1. Vergrendel uw computer.
    Dit kan met de toetscombinatie 'Windowstoets' + 'L'. Door uw computer te vergrendelen voorkomt u dat anderen bij uw bestanden en accounts kunnen.
  2. Laat geen (mogelijk) gevoelige informatie op uw bureau liggen.
    Cijferlijsten, adressen, klassenlijsten, wachtwoordbriefjes, etc. Wat er niet ligt, kan ook niet door anderen worden ingezien of gedeeld. Berg (mogelijk) gevoelige informatie op in een kast waar een slot op zit, en vernietig de papieren wanneer u ze niet meer nodig heeft door deze in de juiste papiercontainer te gooien.
  3. Doe uw deur op slot.
    Heeft u een eigen kantoor of deelt u een kantoorruimte en bent u degene die als laatst de kamer verlaat? Sluit dan de werkruimte af wanneer u weggaat.