ICT

Eenvoudig scannen met je LU-Card

17 mei 2019

Vanaf heden is het op alle LU-Card printers, waarop met de LU Card wordt ingelogd, mogelijk een scan te maken en deze direct naar jezelf te sturen. Hierdoor kun je snel en eenvoudig documenten scannen en kunnen documenten niet meer per ongeluk naar een collega verzonden worden.

Waarom?
Voorheen was het mogelijk om (anoniem) scans naar iedere medewerker binnen Universiteit Leiden te versturen. Deze methode levert risico’s op en voldoet niet meer aan strenger wordende privacy wetgeving, de AVG. Het nieuwe systeem is AVG-proof en gescande documenten kunnen niet meer per ongeluk naar een verkeerde mailbox worden gestuurd.

Hoe werkt het?
Leg je LU-Card in de houder van de inlogpaal van de LU-card printer en kies voor ‘scan je documenten’. Volg vervolgens de instructies op de LU-card printer. Automatisch wordt er nu gescand naar je eigen mailadres en vanaf daar kun je, indien nodig, de scan naar één of verschillende mensen doorsturen. Instructies zijn terug te vinden in de handleiding.

Scannen via LU-Card zorgt ervoor dat:

• Op iedere printer het mogelijk is om even snel te scannen, zonder dat eerst het eigen e-mailadres ingevoerd hoeft te worden.
  • Geen scans meer die bij collega’s aankomen, doordat per ongeluk op een ander mailadres gedrukt wordt. Wanneer een scan naar een collega verstuurd moet worden, kun je de e-mail met bijlage te forwarden.
  • Het is niet mogelijk om anoniem vanuit de LU-card printer te scannen, doordat altijd inzichtelijk is wie er gescand heeft. Hierdoor is er geen risico meer op vervelende anonieme scans.

N.B.: Er is ook geen risico dat een scan ergens blijft ‘zwerven’. Wanneer de scan te groot is om verwerkt te worden, wordt deze automatisch verwijderd en kan niet in de ‘cloud’ blijven hangen.