ICT

FGGA gaat over op Windows 10

2 mei 2019

Omdat de ondersteuning vanuit Microsoft voor het besturingssysteem Windows 7 in 2020 afloopt, is de Universiteit dit jaar bezig alle Windows-computers (desktops en laptops) te voorzien van het nieuwste besturingssysteem Windows 10.

Dit project wordt uitgevoerd door een team van het ISSC en de locatie Den Haag staat op de planning voor juni aanstaande.

Sommige collega’s zullen zich misschien de overstap naar Windows 7 nog kunnen herinneren, maar de overstap en impact van deze verandering zal kleiner zijn, bovendien is het projectteam al aardig ingewerkt op andere faculteiten.

Het installeren van Windows 10 zal gepaard gaan met de (verplichte) overstap naar Office 2016 (Outlook, Word, Excel, etc.). Dit laatste konden medewerkers al enige tijd op eigen initiatief uitvoeren, maar nu is daar geen ontkomen meer aan.

De verschillen met de oude versie zijn niet zo groot, wel biedt Office 2016 een aantal extra functionaliteiten (zie deze link voor meer info), maar daarover hieronder meer.

Voor de daadwerkelijke uitvoering zullen leden van het projectteam per gang individuele afspraken maken met alle computergebruikers. Op de dag van de afspraak kun je ’s middags niet op je eigen computer werken (wel op een andere computer, of via thuiswerken), en de volgende ochtend komt het team langs om te kijken of alles naar behoren werkt en of er nog vragen zijn. Alle communicatie rondom de overstap zal via het ISSC-team verlopen en iedereen zal door dat team tijdig op de hoogte worden gesteld.

Minicursus/demonstratie

Om iedereen vooraf te informeren over Windows 10 en Office 2016 is er donderdag 23 mei gelegenheid om een minicursus/demonstratie bij te wonen:

“Everything you always wanted to know about Office, but were afraid to ask”. Schrijf hier vooral voor in en hoor tips van een professionele trainer.

Schrijf je in via dit jotform

10:00 – 11:30     Schouwburgstraat A2.05  (incl. koffie&thee)

12:30 – 14:00     Wijnhaven 2.19 (incl. broodjes)

14:30 – 16:00     Anna van Bueren 2.21 (incl. koffie&thee)

Dit is de gelegenheid om je kennis van Outlook, Word en Excel te vergroten en voor wie daar nog verder in wil, zijn er ook online vervolgcursussen.

Afgaande op de ervaringen bij de invoering van Windows 10 en Office 2016 bij andere faculteiten verwacht ik een geoliede operatie en minimale verstoring voor de medewerkers.

Demonstratie op donderdag 23 mei

schrijf je in