Facilitair, ICT

Windows 10 voor FGGA: Wat te doen

16 mei 2019

Wat gaat er gebeuren?

Het huidige systeem Windows 7 wordt per 24 januari 2020 niet meer door Microsoft ondersteund. Daarom vervangt het ISSC de komende tijd Windows 7 met Windows 10 op alle universitaire werkplekken.

De uitrol van Windows 10 wordt gefaseerd uitgevoerd.

Wat word er van je gevraagd?

1. Een vriendelijk verzoek om er rekening mee te houden dat je in de maand juni een dagdeel niet kunt werken op je werkplek.
  2. Het is belangrijk om vooraf enkele voorbereidingen te treffen op iedere computer. Stel vooraf je lokale data en instellingen veilig. Dit geldt ook voor je wachtwoorden, want deze worden niet onthouden.
  3. In de handleiding ‘Voorbereiden op Windows 10’ (te vinden op de medewerkerswebsite) is te lezen hoe dit moet.
  4. N.B. Windows 10 wordt ook geïnstalleerd op dual boot-werkplekken. Heb je dual boot, dan raden het ISSC je nadrukkelijk aan om vóór de migratie alle Ubuntu data veilig te stellen.

Laptops

Heb je een laptop, dan kun je die voor de Windows 10-installatie inleveren op een nog af te spreken tijdstip en locatie.

Kick-off

Vlak vóór de installatie op je werkplek is er korte een kick-off : het uitrolteam legt dan ter plekke de procedure uit en het is mogelijk om vragen te stellen. Het is niet essentieel om aanwezig te zijn tijdens de kick-off, zolang je je hebt voorbereid zoals aangeraden.

De uitrol

Je hoeft niet aanwezig te zijn bij de installatie. Je kunt verder werken op een laptop of een andere desktop, of thuiswerken (via Citrix).

Na de installatie kun je weer op je pc terecht. Maar de herinstallatie van de specifieke applicaties op je pc kan dan nog enkele uren duren. Het uitrolteam komt de volgende morgen weer langs om te controleren of alles goed functioneert en om eventuele problemen op te lossen en vragen te beantwoorden.

Informatie

Op de medewerkerswebsite staan de handleidingen ‘Voorbereiden op Windows 10’, ‘Aan de slag met Windows 10’, en ‘Veelgestelde vragen’ klaar.

Heb nu je al vragen over de uitrol van Windows 10? Deze kun je stellen aan het ISSC via het e-mailadres windows10@issc.leidenuniv.nl. Je kunt ook de Helpdesk bellen op 071 527 8888.

Bedankt voor de medewerking.

Met vriendelijke groet,
Team Windows 10
ICT Shared Service Centre (ISSC)
Universiteit Leiden.