ICT, Onderwijs

Uitbreiding Brightspace pilot

3 juli 2019

Naast het propedeusejaar CA-OS en Honours College cohort maken dit studiejaar de volgende opleidingsonderdelen gebruik van Brightspace:

• SPOC's Politicologie en Psychologie
    De SPOC’s zijn nieuw en behoeven daarom geen migratie maar worden direct in Brightspace gemaakt.

• Verplichte matching CA-OS
    Hoewel de verplichte matching nog niet van start gaat per september, is deze wel toegevoegd aan deze eerste fase van de Brightspace uitrol.

Migratie opties docenten

• zelf geheel migreren,
  • deels migreren of
  • het vak laten overzetten door het centrale team.

De docenten die in het eerste blok vakken geven, hebben inmiddels hun Brightspace training achter de rug.

Eerste ervaringen docenten

De eerste reacties op werken in Brightspace is dat het ‘intuïtief’ werkt. Knoppen en keuzes spreken voor zich. Waar processen afwijken van die in Blackboard ontstaan er vragen. De vragen en opmerkingen van deze eerste groep gebruikers worden door projectleider Judith Vels besproken in het projectleidersoverleg. Hier wordt afgestemd waar de projectteams tegenaan lopen en wat de gewenste aanpassingen zijn in de volgende projectfase.

Brightspace en studenten

In de Studiegids staat bij de betreffende vakken informatie voor de studenten. Ook krijgen de 1e-jaars CA-OS studenten aanvullende informatie over inloggen in Brightspace. Brightspace is (op dit moment) niet opgenomen in de studenten app dus moeten studenten inloggen via uaccess