Kom ook naar de opening van het Academisch jaar

28 augustus 2019

Op maandag 2 september start om 15.00 uur de opening van het Academisch jaar 2019/2020 in de Pieterskerk. Hoofdgast is minister Ingrid Van Engelshoven. Er zijn toespraken, muzikale intermezzo’s en de LUS onderwijsprijs en de Gratama Wetenschapsprijs worden uitgereikt.

Tegelijkertijd organiseert WOinActie samen met de FNV, LSVb en VAWO de “Ware Opening van het Academisch jaar”. Dit is een protestopening tegen de bezuinigingen in het WO, met topsprekers uit het hele wetenschappelijke veld.

Net zoals het College van Bestuur roept het Faculteitsbestuur iedereen op om bij een van de bijeenkomsten aanwezig te zijn. Het bestuur zal zelf op beide openingen vertegenwoordigd zijn. Kom ook en draag bij aan een signaal om onze zorg over de toekomst van de financiering van de geesteswetenschappen (en een goede financiering van alle wetenschappen).

Meer informatie over de opening van het Academisch jaar in de Pieterskerk

Meer informatie over de “Ware opening van het Academisch jaar” (WOinactie)