Nieuwe remote werkplek

12 augustus 2019

Wilt u thuis of op reis kunnen werken op de vertrouwde manier, met toegang tot al uw applicaties en bestanden? De remote werkplek (Citrix) van Universiteit Leiden is vernieuwd.

Verbeteringen

Het ISSC heeft belangrijke verbeteringen aangebracht aan de remote werkplekomgeving.

Wat biedt de nieuwe remote werkplek:

• Op ieder apparaat te gebruiken (zowel desktop als mobiel)
  • Sneller kunnen werken
  • Eenvoudiger inloggen
  • Favoriete applicaties maar één keer installeren
  • Minder storingen

Testen met medewerkers

De afgelopen tijd hebben een aantal medewerkers van het ISSC, het Bestuursbureau en ICT-coördinatoren de nieuwe remote werkplek getest. De reacties waren positief.

Rob van den Wijngaard, hoofd van het ASC (PSSC en FSSC): ‘Deze nieuwe omgeving is een stuk gemakkelijker. Ik moet tijd- en plaats-onafhankelijk kunnen werken. Ik moet bijvoorbeeld veel kunnen beschikken over SAP. Deze omgeving helpt mij in belangrijke mate daarin.’

Peggy de Haan, secretaresse voor het College van Bestuur: ‘Ik kan als het nodig is gewoon op mijn eigen computer overal bij. Dat gaat veel gemakkelijker dan als ik dat moet doen op de iPad. Favorieten? Nee, die gebruik ik niet: ik klik op één link en dan ben ik erin.’

De nieuwe remote werkplek is vanaf 13 augustus 2019 voor alle medewerkers beschikbaar.

U opent het via https://remote.campus.leidenuniv.nl. Bekijk de uitleg op de Medewerkerswebsite of in de helpdesk portal.

Nieuwe remote werkplek openen

Bekijk uw nieuwe remote werkplek.