Universiteit Leiden

nl en

Bibliotheek, Onderzoek

Arcadian Library Online: relaties tussen Europa en het Midden-Oosten

16 april 2020

Universitaire Bibliotheken Leiden biedt nu definitief toegang tot Arcadian Library Online. In deze database zijn onderdelen van de beroemde maar mysterieuze Arcadian Library gedigitaliseerd, met honderden archiefstukken en oude gedrukte boeken met betrekking tot Europa en het Midden-Oosten. Arcadian Library Online bevat de collecties ‘Europe and the Ottoman World’ en ‘History of Science and Medicine’.

De Arcadian Library is een privébibliotheek die gespecialiseerd is in de culturele en politieke betrekkingen tussen Europa en de Arabische en islamitische wereld. De bibliotheek is echter alleen op uitnodiging te bezoeken en de locatie is geheim. Dankzij dit digitaliseringsproject kan iedereen nu toch van de collectie gebruikmaken.

Beschikbaarheid

Arcadian Library Online is te vinden via het tabblad Find Databases in de catalogus of door direct op de titel van de bron te zoeken.

Studenten en medewerkers aan de Universiteit Leiden kunnen met gebruik van hun ULCN-inloggegevens dit bestand ook vanaf een apparaat buiten de campus raadplegen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.