Denk mee tijdens de Uni for City themamiddag: Armoede in de stad

10 december 2019

Universiteit en armoede

Voor de Uni for City themamiddag van vrijdag 13 december is gekozen voor het thema Armoede in de Stad. Juist zo rond de feestdagen is dit een thema waar steeds meer mensen mee geconfronteerd worden, maar wat voor de buitenwereld niet altijd even zichtbaar is. Met deze middag streven wij er dan ook naar om elkaar te ontmoeten en samen na te denken over hoe initiatieven uit de stad, de gemeente en de universiteit de handen ineen kunnen slaan om armoede in Leiden en Den Haag in kaart te brengen en te bestrijden. Dit doen we aan de hand van het volgende programma.

14:45 - 15:00 Inloop met koffie en thee
15:00 - 15:30 Paneldiscussie onder leiding van Marije van den Berg tussen:
  • Marleen Damen (Wethouder Gezondheid, Jeugdzorg en Welzijn)
  • Wilco van Dijk (Hoogleraar Psychologie van Economisch Keuzegedrag)
  • Marc Aldewereld (Coördinator bij Stichting Voor Elkaar Leiden)
15:30 - 16:30 Break-out sessies
  • Kijkje achter de schermen van de 'Geen Rooie Cent' podcast door Gerry van Bakel
  • 'Armoede, schulden en gezondheid: kansen voor verbinding' door Annette Duivenvoorden (Gezond in... van Platform31)
16:30 - 17:00 Vraagbaak
17:00 - 18:00 Borrel

Uni for City

Uni for City, de naam verklapt het al een beetje, is een serie interactieve themamiddagen waarbij we in gesprek gaan met inwoners van Leiden en Den Haag om beter zicht te krijgen op de maatschappelijke thema’s waarin wij er als universiteit voor de stad kunnen zijn.

Meer informatie en aanmelden