ICT

Nieuwe formulierentool: kom naar de training in het Gorlaeus

7 november 2019

Maak jij weleens eenvoudige formulieren voor aanmeldingen voor evenementen, bijeenkomsten of feedback? De Universiteit Leiden heeft daarvoor nu een nieuw systeem: Formdesk. Op 12 november kun je in het Gorlaeus Gebouw een training volgen om het nieuwe systeem te leren kennen.

Formdesk voor alle medewerkers van de universiteit

De voorganger van Formdesk is Jotform. Dat systeem is verouderd en het risico op datalekken is groot. Daarom wordt Jotform in de komende periode uitgefaseerd. Jotform zal tot ongeveer maart 2020 in de lucht blijven.

Sinds 4 november is de nieuwe online formulierentool Formdesk in gebruik genomen. Alle medewerkers van de universiteit kunnen gebruikmaken van deze tool.

Waarvoor gebruik je Formdesk?

De nieuwe tool is voor mensen die via een webformulier gegevens willen verzamelen:

• voor evenementen, bijeenkomsten en feedback
  • die niet-vertrouwelijk zijn en geen bijzondere persoonsgegevens bevatten
  • waarvoor geen concernsysteem aanwezig is in het onderwijs-, onderzoeks- of bedrijfsvoeringsdomein.

Je kan op twee dagen een training volgen om te leren werken met Formdesk:

• Dinsdag 12 november, 13.00 – 15.00 uur – Gorlaeus Gebouw (DM021)
  • Donderdag 21 november, 13.00 – 15.00 uur – Gravensteen

Meld je aan voor een training

Nieuwe gebruikers moeten in eerste instantie een account aanvragen. Later (zodra dit technisch mogelijk is) kan iedereen eenvoudig inloggen met ULCN. Meer informatie over o.a. het aanvragen van een account of ondersteuning volgt later.

Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie.