Universiteit Leiden

nl en

ICT

Schijfencryptie desktops 9 en 10 november 2019

7 november 2019

Het ISSC gaat in het komende weekend de computers die worden beheerd door ISSC voorzien van Bitlocker. Bitlocker zorgt ervoor dat de harddisk niet kan worden uitgelezen door onbevoegden na bijvoorbeeld diefstal. Het encrypten werkt op dezelfde wijze als bij de laptops en gebeurt al bij vervanging of aanschaf van nieuwe computers. Het gaat er nu om de bestaande PC’s ook te encrypten.  Op Snellius, KOG en Lipsius is dit al gedaan en waren er geen problemen.

Tijdens het encrypten van de C-schijf kunt u gewoon doorwerken.

Het ISSC voert de werkzaamheden op afstand uit.  Mogelijk is de PC even iets trager. Er verschijnt dan de tijdelijke melding dat Bitlocker de disk aan het encrypten is. De Remote Desktop blijft bereikbaar. Het encrypten van eventuele tweede harde schijven, semi-managed desktops, lab/video PC’s etc wordt apart ingepland in overleg met individuele medewerkers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.