Nieuwe bedragen Europese aanbestedingen per 1 januari

9 december 2019

Per 1 januari 2020 worden de drempelwaarden voor Europese aanbestedingen verlaagd. Dat betekent dat u bij een lager bedrag een Europese aanbestedingsprocedure moet volgen. De nieuwe drempelwaarden gelden tot 1 januari 2022.

De nieuwe drempelwaarden zijn:

• € 214.000 (was € 221.000) exclusief btw voor diensten en leveringen
  • € 5.350.000 (was € 5.548.000) exclusief btw voor werken

Inkopen bij de universiteit

Als u iets wilt inkopen namens de universiteit zijn er verschillende inkoopprocedures waar u rekening mee moet houden. Welke procedure u moet volgen, hangt af van de omvang van de opdracht. Het is daarom belangrijk dat u dat realistisch inschat. Meld inkopen vanaf € 30.000 altijd aan de afdeling Inkoop.

Europese aanbestedingsdrempel

De drempelwaarden worden eens per twee jaar vastgesteld door de Europese Commissie aan de hand van de gemiddelde koers van de euro ten opzichte van de SDR (speciale trekkingsrechten van het IMF).