Facilitair

Meer colleges in de ‘randen van de dag’

13 januari 2020

De campus wordt verbouwd. Het P.J. Veth gebouw is inmiddels gerenoveerd en in gebruik genomen en het vernieuwde Arsenaal wordt opgeleverd in maart 2020. Het volgende pand dat verbouwd wordt is Van Eyckhof/Van Wijkplaats. Het uitgangspunt bij de verbouwingen is dat we het onderwijs kunnen blijven aanbieden op de FGW campus in de binnenstad. Daarom moet er veel verhuisd en verbouwd worden, dat vraagt flexibiliteit van medewerkers en studenten.

In het komende studiejaar 2020/2021 en in de periode dat de panden verbouwd gaan worden kan er geen gebruik gemaakt worden van de collegezalen in Van Eyckhof/Van Wijkplaats. Daarom worden er 23 collegezalen gemaakt in het Lipsius gebouw op de eerste en tweede verdieping. Na deze verbouwingen is er een aantal zalen minder dan in de huidige situatie. Dit betekent dat er meer colleges geroosterd moeten worden aan het begin en einde van de dag,  in tijdslot 1 (9:15 tot 11:00 uur) en in tijdslot 5 (17:00 tot 19:00 uur). Andere uitwijkmogelijkheden zijn maandag en vrijdagochtend. Bij de ingebruikname van het nieuwe Van Eyckhof/Van Wijkplaats gebouw zullen er weer 20 collegezalen bijkomen.