Universiteit Leiden

nl en

Praat mee over het NWO-beleid

7 januari 2020

Altijd al een mening gehad over NWO, verdeling van onderzoeksgeld en beleidsontwikkeling in het sociale- en geesteswetenschappelijk domein? Geef je dan op voor de SGW-tafels, waarmee NWO probeert de band met de onderzoeksachterban te vergroten en mee wil laten praten over beleid, NWA-programmering, innovatie en (selectie)procedures. Het is belangrijk voor ons om aan tafel te zitten, dus meld je aan voor 17 februari 2020, via de NWO-aanmeldpagina.

Sinds 2017 is NWO georganiseerd in domeinen. Binnen het SGW-domein zijn verschillende disciplines verenigd, en om toch voeling te houden met de onderscheiden wensen en behoeften worden deze tafels ingesteld. Inmiddels zijn zes disciplinaire tafels opgericht en voorzien van een voorzitter. NWO is nu op zoek naar onderzoekers die lid willen worden, en vraagt hen zich te registreren.  

Elke tafel zal bestaan uit maximaal acht onderzoekers in verschillende stadia van hun carriere, met ondersteuning van twee NWO-secretarissen. Het is de bedoeling om ongeveer vier maal per jaar bijeen te komen. Tijdens de Synergy-conferentie op 6 februari 2020 worden de duo-voorzitters bekend gemaakt, en de eerste voltallige tafelbijeenkomst is gepland voor 17 april 2020.

De tafelindeling:

  • Economie & Bedrijfskunde
  • Gedrag & Onderwijs
  • Recht & Bestuur
  • Sociale wetenschappen
  • Cultuur & Taalwetenschappen
  • Filosofie, Historische en Religiewetenschappen

Zie hier meer informatie. Het Meijers Instituut blijft graag op de hoogte, dus mocht u aan tafel gaan horen we dat graag!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.