Facilitair

Let op: trek op vrijdag 7 februari een warme trui aan!

3 februari 2020

Poster warmetruiendag

Universiteit Leiden doet ook dit jaar weer mee aan Warmetruiendag. Op vrijdag 7 februari wordt in zoveel mogelijk universitaire gebouwen de verwarming omlaag gezet naar 16 graden.

Simpele handeling, goed voor het milieu

Afgelopen jaren heeft de studentenorganisatie voor duurzaamheid, Leiden University Green Office, zich ingezet voor de Nationale Warmetruiendag. Het belangrijkste doel van deze dag is studenten en medewerkers van de universiteit zich ervan bewust te maken hoe zij energie kunnen besparen. Een makkelijke handeling, de verwarming lager zetten, levert namelijk al veel voordeel op voor het milieu.

Warme trui

In een groot aantal gebouwen gaat de temperatuur omlaag. Vergeet op 7 februari dan ook niet jouw warmste trui uit de kast te trekken. Ook op andere dagen kun je bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot en in het verlengde hiervan duurzaamheid bevorderen, bijvoorbeeld door de radiator lager te zetten.

Warme chocolademelk

Als steun in de rug: tussen 11 en 14 uur wordt er warme chocolademelk uitgedeeld in de oude UB, Anna van Buerenplein, Pieter de la Court en het Lipsius!