ICT, Onderwijs

Meer studenten en verplichte matching in Brightspace in tweede semester

13 februari 2020

Vanaf volgend collegejaar stapt de universiteit volledig over op de nieuwe leeromgeving Brightspace. Inmiddels lopen er bij alle faculteiten pilots zodat studenten en medewerkers ervaring kunnen opdoen met het nieuwe systeem.

Bachelorstudenten Archeologie worden in het tweede semester niet langer door Blackboard maar door Brightspace ondersteund. Studenten van andere faculteiten die in het eerste semester al met Brightspace werkten, blijven dat in het tweede semester vaak doen. Andere studenten maken in dit semester voor het eerst kennis met Brightspace.

Aankomende studenten Bio-Farmaceutische Wetenschappen,
Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Informatica,
Natuurkunde, Security Studies en Sterrenkunde zijn verplicht mee te doen aan (online) matchingsactiviteiten. Toekomstige studenten Security Studies en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie doen dat dit semester voor het eerst in Brightspace.

De input van docenten en studenten wordt waar nodig gebruikt om het systeem verder aan te passen en te verbeteren, zodat de universiteit  in september 2020 met de best mogelijke versie van Brightspace van start kan gaan.