Lunchbite: Studeren met Virtual Reality (Lab-instructies)

17 februari 2020

Dit jaar is er een primeur voor studenten van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen: Ze kunnen nu Virtual-Reality-brillen gebruiken om te leren over potentiële risico’s van het werken in een laboratorium en hoe hiermee om te gaan.
Studenten werken bijvoorbeeld met gevaarlijke chemische stoffen, genetisch gemodificeerde organismen, lasers, ziektekiemen en hoogspanning. Het is daarom belangrijk dat zij weten hoe hier veilig mee om te gaan alvorens zij het echte laboratorium betreden. Om die reden hebben de veiligheidsinstructeurs van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen een module ontwikkeld binnen een Virtual-Reality-omgeving.

Veiligheidsinstructeur André Kamp: “We verwachten dat studenten de informatie beter zullen opnemen wanneer ze een meer levensechte ervaring hebben.”

Kom naar de lunchbite op 2 maart om meer te weten te komen over hoe deze pilot tot stand is gekomen en wat de eerste resultaten zijn met betrekking tot voortgang van de studenten; kunnen zij de informatie beter reproduceren of niet? Ook is er tijdens de lunchbite de mogelijkheid om de VR-brillen te proberen en zo zélf de Virtual-Reality-omgeving te ervaren. Lukt het jou om te slagen voor de laboratoriumveiligheidstest?

Voor wie en wanneer?
Deze lunchbite is er voor alle docenten en overige geïnteresseerde medewerkers van de Universiteit Leiden, en zal plaatsvinden op 2 maart van 13:00 tot 14:00 in het Gorlaeus gebouw (DM109). Voor lunch wordt gezorgd.

Aanmelden kan tot 24 februari 2020 via het aanmeldformulier.
Vragen? Neem contact met ons op: Iza Ritsema, ICT & Onderwijs via: seeds@science.leidenuniv.nl