Onderwijs

Dagelijks koffiemoment bij FWN over online onderwijs: best practices en ideeën uitwisselen

23 april 2020

Tot het einde van het collegejaar vindt er elke werkdag een virtueel koffiemoment plaats voor docenten en ondersteunende staf om in een informele sfeer ervaringen en ideeën uit te wisselen over online lesgeven. Dus pak een kop koffie en schuif om 11 uur aan in de virtuele onderwijskoffiekamer van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen.

Wissel ervaringen en ideeën uit

Plotseling al je lessen moeten overzetten naar een online omgeving is een enorme uitdaging die veel tijd en moeite kost. Maar het zorgt ook voor veel inventiviteit en creativiteit.

Neem dus even pauze en wissel je ervaringen en ideeën uit met collega's van andere opleidingen en afdelingen van de faculteit. Tijdens het koffiemoment kun je op informele wijze kennis delen en met collega's praten over wat wel en niet werkt. Dit kan je helpen om je eigen manier te ontdekken voor online lesgeven en begeleiden.

Elke dag een ander onderwerp en gastspreker

Elke dag is er een koffiegast die zijn of haar verhaal of ervaring over online onderwijs deelt. Na afloop kun je je vragen stellen tijdens een Q&A en/of een discussie.
>bekijk het schema

Het eerste deel van het gesprek wordt opgenomen, zodat je gemiste onderwerpen terug kunt kijken.
>naar het archief

Voertaal

De voertaal van de sessies is Engels. Op verzoek kunnen er Nederlandstalige sessies worden ingepland. Neem hiervoor contact op met de organisatoren.
>webpagina voor de koffiemomenten