P&O

Help een collega via Leiworks: spring bij of bied werk aan

30 maart 2020

Inmiddels werken de meesten van ons al bijna twee weken vanuit huis. Dat bracht vooral in de eerste week veel uitdagingen met zich mee. Hoe krijg ik online contact met mijn collega’s via Teams? Hoe richt ik een goede thuiswerkplek in? Maar ook: hoe combineer ik werk en privé?

Veel collega’s hebben het nog nooit zo druk gehad. Voor anderen geldt juist het omgekeerde. Zij kunnen niet vanuit huis werken of ze hebben nu nog wel iets te doen, maar zien hun werkvoorraad snel afnemen.

Help je collega's de drukte door

Heb je zin en tijd om collega's te helpen, zodat we samen zo goed mogelijk door deze periode komen? Meld je aan bij Leiworks, vermeld daarbij je beschikbaarheid en de taken die je zou kunnen uitvoeren.

Ben je leidinggevende en heb je werkzaamheden of klussen waar medewerkers relatief snel op ingezet kunnen worden? Ook dat kan aangemeld worden bij Leiworks.

Denk bijvoorbeeld aan administratieve ondersteuning voor een onderwijsbureau, een admissions office of een afdeling communicatie. Ben je tweetalig, dan kun je misschien ondersteunen bij vertaalwerk.

Let op: de uitgangspunten bij een uitwisseling zijn:

• het werk is tijdelijk
  • het werk wordt gedaan op vrijwillige basis
  • Je hebt vooraf overlegd met je  eigen leidinggevende
  • het gaat om werk binnen de universiteit
  • er zijn geen rechtspositionele en/of arbeidsvoorwaardelijke consequenties