ICT

Online (samen-)werken met Microsoft Office 365 en OneDrive

10 maart 2020

Als medewerker van de Universiteit Leiden kun je nu ook gebruik maken van Office 365 en universitaire OneDrive opslag in de cloud. Office 365 is de opvolger van Office 2016.

Een nieuwe manier van werken

Met Office 365 en OneDrive kun je werken op allerlei plekken en op verschillende apparaten zonder dat je Remote Werkplek hoeft te gebruiken.

Voordelen:

• werken met Office-toepassingen via het online Office-portal of met apps op smartphone of tablet.
  • bestanden vanaf je universitaire werkplek (P-schijf) veilig opslaan in OneDrive
  • gemakkelijk toegang tot bestanden
  • eenvoudig online samenwerken - bespaar (reis)tijd.

Aan het werk met Office 365 en OneDrive

• Ga naar de startpagina van de medewerkerssite
  • Klik op de direct-naar-link naar Office 365 en Onedrive
  • Log in op portal.office.com met je universitaire Microsoft-account
    <je eigen ULCN gebruikersnaam/studentnummer>@vuw.leidenuniv.nl en bekende (ulcn-wachtwoord
  • Je kunt nu werken met de Office 365 apps waaronder Outlook en Word
  • Ga nogmaals naar de startpagina van de medewerkerssite;
  • Onder Direct naar - Thuiswerken vind je informatie over de Microsoft-apps en een handleiding om bestanden van je P-schijf naar OneDrive over te hevelen

Bestanden opslaan in de cloud

OneDrive is gebonden aan gebruikersvoorwaarden en is alleen bedoeld voor gegevens die niet vertrouwelijk zijn en geen persoonsgegevens bevatten. De gebruikersvoorwaarden voor OneDrive vind je op de Helpdesk Portal.

Snel aan de slag met Office 365 en OneDrive? Bekijk de installatie- en gebruikershandleidingen op de Helpdesk Portal.