Universiteit Leiden

nl en

ICT

Installeer zo snel mogelijk Windows 10 updates op je werklaptop of -pc

23 maart 2020

Ben je thuis aan het werk op een Windows-laptop of pc van het werk? Lees hier hoe je ook thuis de software kunt bijwerken. In het kader van veilig werken is het van belang om regelmatig updates te installeren.

Let op: installeer de Windows 10 update zodra deze beschikbaar is.

Thuis de software bijwerken gaat als volgt:

 • Klik de Windows Startknop en type 'update'. De zoekresultaten verschijnen meteen.
 • Kies uit de zoekresultaten voor Naar updates zoeken (Check for updates). Het venster Windows Update opent.
 • Let op: het installeren van de updates neemt 5 tot 20 minuten in beslag. Je kunt daarom je laptop het beste aan het einde van de werkdag updaten.
 • Je hoeft de Windows 10 versie 1909-update nog niet te downloaden en installeren. Lees meer op de helpdesk portal.

Let op!

 1. Kies in dit venster NIET de grijze knop [Naar updates zoeken]. 
  Klik de link daar direct onder: Online zoeken naar update van Microsoft Update (Check online for updates from Microsoft Update).​​​​​
  • Zie je deze link niet? Klik dan Geavanceerde opties, verschuif de tweede schakelaar (Updates automatisch downloaden) naar Aan (On) en keer terug met het pijltje <- linksboven.
  • Klik dan nog eens Geavanceerde opties, zet de tweede schakelaar nu terug naar Uit (Off) en keer weer terug met het pijltje <-linksboven.
  • Klik nu de gewenste link Online zoeken naar update van Microsoft Update (Check online for updates from Microsoft Update).
 2. De pc gaat online zoeken naar updates en als die er zijn, dan worden ze automatisch gedownload en geïnstalleerd. Mogelijk wordt je gevraagd de pc opnieuw op te starten om de update af te ronden.
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.