ICT

Stel op 22 april extra beveiliging in voor Teams, Office 365, OneDrive en Skype for Business

20 april 2020

Vanaf 22 april is het niet meer mogelijk om alleen met je ULCN-gegevens in te loggen op Teams, Office 365, OneDrive en Skype for Business. Er is dan nog een extra beveiligingsstap nodig: je moet je inlog bevestigen in de app Microsoft Authenticator, die je op je telefoon installeert. Je account is zo extra beveiligd tegen hackers en andere kwaadwillenden. Deze maatregel geldt vooralsnog alleen voor medewerkers, niet voor studenten.

Goed om te weten: de universiteit heeft een verwerkingsovereenkomst afgesloten met Microsoft. De privacy van je persoonsgegevens is gewaarborgd, ook in de authenticator app.

Wat kun je nu al doen?

• Download Microsoft Authenticator via de App store (iOS) of Play store (Android).
  • Open of configureer de app nog niet, want dat is pas mogelijk vanaf het moment dat de extra beveiligingsstap door de universiteit is ingeschakeld.

Wat doe je na 22 april?

Voordat je begint:

• Installeer de Authenticator app niet vlak voor je eerste vergadering in Teams. Trek er minstens een kwartier voor uit, voor de zekerheid een half uur.
  • Meld je af voor Office 365, Teams, Onedrive en Skype for Business. Zowel online als op alle apparaten waarop je de apps hebt geïnstalleerd.
  • Zorg dat je de handleiding  bij de hand hebt en volg alle stappen. Dan gaat installeren het snelst.

Authenticator instellen:

• Log op je computer in op portal.office.com met ULCNgebruikersnaam@vuw.leidenuniv.nl en je gebruikelijke wachtwoord.
  • Op het scherm verschijnt nu de mededeling ‘More information needed’
  • Stel met behulp van de handleiding Microsoft Authenticator in op je telefoon
  • De extra beveiligingsstap is ingeschakeld. Log je nu in op Teams, Office 365, Onedrive of Skype for Business, dan krijg je een melding die je in de app moet bevestigen.

Lukt het niet met de extra beveiligingsstap, neem dan contact op met de helpdesk van het ISSC. Deze gaat op woensdag 22 april een uur vroeger open: vanaf 7.30 uur is de helpdesk bereikbaar via +31 71 527 8888 of helpdesk@issc.leidenuniv.nl.

Heb je geen smartphone of wil je liever niet de app gebruiken, dan kun je kiezen voor een andere methode: SMS bericht of een automatisch telefoongesprek. Lees in de handleiding alternatieve methode hoe je dit instelt. Kies de methode die het beste bij jou past en stel dit in tijdens de eerste keer aanmelden. Je kunt je gekozen authenticatiemethode later altijd aanpassen. De app wordt gezien als de meest veilige methode. Uiteraard is de privacy van jouw persoonsgegevens gewaarborgd in de app.

Video: hoe installeer ik de authenticator app

Verlaat onze website om deze video te bekijken.