Universiteit Leiden

nl en

P&O

Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden open vanaf 1 februari

20 februari 2020

Reis je minstens één keer in de week op één dag op en neer naar uw werk? Of sport je bij het Universitair Sportcentrum of Fit for Free? Dan kan je de kosten laten verrekenen met je brutoloon, eindejaarsuitkering of je vakantie-uitkering via het keuzemodel arbeidsvoorwaarden. Je kunt op deze manier voor een deel zelf je arbeidsvoorwaardenpakket samenstellen. Bekijk alle mogelijkheden >>

Dien je aanvraag op tijd in

Je kunt je aanvraag voor het keuzemodel arbeidsvoorwaarden indienen vanaf 1 februari:

  • Je vakantie-uitkering kan je inzetten tot 30 april.
  • Je brutoloon of eindejaarsuitkering kan je inzetten tot 30 november.

De vergoeding woon-werkverkeer vormt een uitzondering. Je kunt in dit geval ook je vakantie-uitkering inzetten tot 30 november.

De meeste aanvragen van het keuzemodel arbeidsvoorwaarden dien je digitaal in via Self Service. De aanvragen die via een ander formulier dan Self Service verlopen, hebben een langere afhandelingstijd. Het is in die gevallen nog belangrijker de aanvraag op tijd in te dienen.

Tip: vakantie-uren in het keuzemodel

Als je vakantie-uren koopt, moet je die in hetzelfde jaar nog opnemen. Als je uren opneemt, schrijft Self Service automatisch de uren af die het eerste komen te vervallen, en houdt ook rekening met de gekochte vakantie-uren. Niet opgenomen extra vakantie-uren vervallen aan het eind van het kalenderjaar. Wil je uren meenemen naar het volgende jaar? Of wil je uren verkopen? Dan kan je gebruik maken van je bovenwettelijke uren. Bekijk je urenopbouw in Self Service, onder Verlof -> Tijdrekening weergeven. 
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.