Op donderdagen: Education Coffee Break bij FWN

20 mei 2020

Vanaf 25 mei zullen de Daily Education Coffee Breaks van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen een Weekly Education Coffee Break worden. De Coffee Breaks vinden plaats op donderdagen van 11:00 tot 11:30.

Kennis delen over online onderwijs

Om onderwijspersoneel aan het begin van de corona-crisis te helpen bij het overzetten van al hun cursussen naar een volledig online omgeving, is de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen begonnen met het organiseren van dagelijkse informele koffiebijeenkomsten waar ze verhalen kunnen uitwisselen, luisteren naar hoe andere collega's omgaan met het digitaliseren en ook ideeën, tips en trucs kunenn uitwisselen.

Nu de meeste docenten en ander onderwijspersoneel meer gewend zijn aan het organiseren en geven van online vakken, zullen de koffiemomenten per 25 mei wekelijks zijn.  Elke bijeenkomst zal een eenkleine presentatie beginnen, maar het informele karakter blijft behouden: aanwezigen kunnen naar binnen en buiten lopen, meedoen aan de discussie of gewoon luisteren.

De Coffee Breaks vinden elke donderdag plaats van 11.00 uur tot 11.30 uur.

Alle abonnees van de SEEDS-nieuwsbrief zullen wekelijks een e-mail ontvangen met een onderwerpaankondiging voor de koffiepauze. Nog niet op de mailinglijst? Verzend een email naar seeds@science.leidenuniv.nl

Koffiegasten

Elke koffiepauze heeft een 'koffiegast' (spreker) die zijn beste praktijken deelt in een korte presentatie van 10 minuten, gevolgd door een discussie met vragen of opmerkingen van de aanwezige koffiedrinkers. Host Pedro Russo modereert de sessie.

Opnames

Alle presentaties van de Weekly Coffee Breaks worden opgenomen en geplaatst op de Weekly Coffee Break website. Je kunt ook het opnamearchief van de Daily Coffee Breaks bekijken om te zien en te horen wat andere collega's hebben gedaan om hun practica, examens, excursies en meer te digitaliseren.

Heb jij een best practice om te delen?

Als je met succes een tool hebt gebruikt of hebt geëxperimenteerd met online lesmethoden of als je werkt aan een andere vorm van online onderwijs die interessant zou zijn voor collega's van onze faculteit, laat het de organisatoren weten! Je kunt ze bereiken via seeds@science.leidenuniv.nl