ICT, Onderwijs

Van Blackboard naar Brightspace: migratie cursussen Archeologie

29 mei 2020

Met ingang van het studiejaar 2020-2021 gebruikt de Universiteit Leiden Brightspace, in plaats van Blackboard, als digitale leeromgeving voor alle cursussen. Het Facultair Implementatieteam wil de komende maanden graag gebruiken om iedereen hierover te informeren.

Brightspace online trainingsopties

Veel docenten zijn al naar een Brightspace-training geweest of ervoor uitgenodigd. Als u geen uitnodiging heeft ontvangen en je Brightspace beter wilt leren kennen, zijn er verschillende opties. Bekijk het menu voor de trainings- en ondersteuningsopties. In de onlinetraining leer je hoe je een cursus voorbereidt, hoe je assessments maakt en hoe je communiceert met je studenten in Brightspace.

Voorbereiding komend academisch jaar

Alle cursussen voor het komende academisch jaar worden klaargezet in Brightspace. Voor cursussen die al een bestaande blackboardmodule hebben, wordt de inhoud van de cursus overgezet naar Brightspace. Nieuwe cursussen zullen zonder content aangemaakt worden.
Zodra de jouw cursus klaarstaat word je geïnformeerd door het Facultair Implementatieteam. Vervolgens kun je je cursus controleren.

Vragen

Als je vragen hebt over de status van je cursus of het gebruik van Brightspace, neem dan gerust contact op met de ICTO-coördinator (Wouter Kool) of het centrale ondersteuningsteam. Zie het menu voor ondersteuningsopties.