Vraag Praesidium Libertatis-subsidie aan

13 mei 2020

Bij het Leids Universiteits Fonds (LUF) maken jonge getalenteerde onderzoekers dit jaar voor het eerst kans op subsidie vanuit de Stichting Praesidium Libertatis I. Het LUF wil hen hiermee in staat stellen om vernieuwende en originele onderzoeksideeën (verder) te ontwikkelen en biedt zo eveneens een opstap richting grotere beurzen.

• De subsidie omvat een geldbedrag van € 75.000.
  • Aanvragen worden beoordeeld door de Commissie voor Wetenschappelijke Bestedingen (CWB) van het LUF. Het eindoordeel ligt bij het College van Bestuur van de universiteit op basis van de door de CWB samengestelde shortlist.

Tijdlijn 2020

De tijdlijn voor de Praesidium Libertatis-subsidie is als volgt:

• Dien je aanvraag in tussen maandag 1 juni en maandag 6 juli 2020.
  • De voorselectie vindt plaats in de CWB-vergadering van 21 september 2020.
  • De aanvragers van de drie best beoordeelde projecten geven een presentatie in de CWB-vergadering van 12 oktober 2020. Uiteindelijk krijgt één projectaanvraag de subsidie toegekend.

Meer informatie over de voorwaarden en aanvragen

Voor alle voorwaarden en verdere informatie kun je terecht op de aanvraagpagina van de Praesidium Libertatis Subsidie.