Universiteit Leiden

nl en

Onderzoek

Wil je de Nederlandse Dataprijs 2020 winnen? Nomineren kan tot 1 juni

14 mei 2020

Ben je of ken je een onderzoeker met een goed voorbeeld van gedeelde data? Je kunt jezelf, een andere onderzoeker of een onderzoeksgroep nomineren voor de Nederlandse Dataprijs 2020. Nominaties inzenden kan tot 1 juni.

Dit jaar wordt de Nederlandse Dataprijs voor de zesde keer uitgereikt, voor een onderzoeker of onderzoeksgroep die extra bijdraagt aan de wetenschap door onderzoeksdata beschikbaar te maken voor aanvullend of nieuw onderzoek. De prijs bestaat uit € 5.000 om je dataset toegankelijk(er) te maken (bijvoorbeeld door een symposium te organiseren of de data online te ontsluiten) en een sculptuur. Net als in voorgaande jaren wordt de Dataprijs uitgereikt in drie categorieën: humaniora & sociale wetenschappen, exacte & technische wetenschappen en medische & levenswetenschappen.

Nederlandse Dataprijs

De Nederlandse Dataprijs is een initiatief van Research Data Netherlands (RDNL), een nationale coalitie van data-archieven die bestaat uit 4TU.ResearchData, SURFsara en DANS. De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij NWO in Den Haag op 18 november 2020.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.