P&O

Definitief cao-akkoord: loonsverhoging van 3 procent per 1 juni 2020

9 juni 2020

De cao-partijen hebben een definitief akkoord gesloten over de cao Nederlandse Universiteiten 2020. De cao loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020.

Eenmalige uitkering van 750 euro bovenop loonsverhoging

Het personeel krijgt een structurele loonsverhoging van 3% per 1 juni 2020. Medewerkers die fulltime in dienst zijn, krijgen verder eenmalig € 750 bruto. Parttimers krijgen een deel van dit bedrag, afhankelijk van de omvang van hun dienstverband.

Financiële gevolgen COVID-19

Voor de problematiek voortkomend uit de coronacrisis is er financiering vrijgemaakt. De onderhandelaars stellen: "De partijen vinden het belangrijk om juist in deze tijd een cao te realiseren waarin onze waardering voor de inzet en betrokkenheid van alle medewerkers tot uiting komt." De partijen maken in de komende weken afspraken over de besteding van deze reservering. Een mogelijkheid is het verlengen van een deel van de tijdelijke contracten van onderzoekers, promovendi, docenten en het ondersteunend personeel dat hen daarbij ondersteunt.

Lees het nieuwsbericht van de VSNU over de afspraken in het cao-akkoord >>

Download het definitieve cao-akkoord