Universiteit Leiden

nl en

Neem wat afstand van de universiteit en neem je verlof op, juist nu!

17 juni 2020

Nu de Corona-maatregelen langzaam maar zeker worden versoepeld en zelfs de grenzen binnen Europa weer open gaan, is dit een uitgelezen moment om toch aan wat extra vrije tijd te gaan denken.  

Het opnemen van verlof biedt de kans om uit te rusten, los te komen van je werk en is goed voor je gezondheid. Ook als je niet van plan bent om echt ‘weg’ te gaan, is het belangrijk om een vrije periode in te plannen om bij te komen van de afgelopen tijd en nieuwe energie op te doen. Tot 1 september zullen we nog grotendeels thuis blijven werken. Een ‘break’ van deze lange periode ter voorbereiding op het nieuwe collegejaar is dan zeker aan te raden.

Heb je vakantieplannen in de komende periode? Of heb je er juist nog niet over nagedacht? Bespreek met je leidinggevende hoe en wanneer je je verlofuren zo goed mogelijk in kan zetten in de komende zomermaanden. 

Bekijk hoeveel verlofuren je nog hebt in Self Service (te bereiken via Remote Werkplek). Je kunt deze direct inplannen. Zo voorkom je dat een deel van je verlofuren vervalt aan het einde van dit jaar.

Jaarafspraak
Medewerkers met een wetenschappelijke functie of een OBP functie vanaf schaal 11 kunnen bij hun leidinggevende aangeven gebruik te willen maken van een jaarafspraak. 

Bij een jaarafspraak maak je één keer per jaar met je leidinggevende afspraken over te behalen resultaten, te verrichten taken en je bereikbaarheid en aanwezigheid. Je bent vervolgens vrij om je tijd zelf in te delen en je hoeft geen verlofuren in Self Service te registreren. Een groot deel van onze collega’s maakt al gebruik van deze mogelijkheid, die je de vrijheid geeft je jaarplanning zelf in te vullen. Lees meer over een Jaarafspraak. 

Heb je nog geen jaarafspraak, maar zou je dat wel willen? Bespreek het met je leidinggevende en leg het administratief vast via het Serviceplein. Het PSSC Servicepunt kan je uitleggen hoe dat moet.

Vragen
Heb je vragen over je verlofsaldo of een jaarafspraak en kom je hier met je leidinggevende niet uit? Neem dan contact op met onze P&O adviseur Joyce Maes.

     

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.