Onderzoek

Provinciale subsidie voor Publieksbereik Archeologie in 2020 - Provincie Zuid-Holland

29 juni 2020

Heb je een leuk idee waarbij archeologie onder de aandacht van de inwoners in Zuid-Holland wordt gebracht? Dan kan van 15 mei 2020 tot en met 15 augustus 2020 bij de provincie subsidie worden aangevraagd binnen de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland. In 2020 is in totaal €250.000 te verstrekken. De regeling richt zich op het ondersteunen van publieksgerichte archeologische activiteiten.

De provincie heeft sinds 2016 de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie Zuid-Holland opgetuigd. Wij zijn verheugd om te melden dat de subsidieregeling dit jaar voor de 5e keer wordt opengesteld. De subsidie is bedoeld voor activiteiten waarbij inwoners van Zuid-Holland beter, interactiever en op originele wijze kennis kunnen maken met ons archeologisch erfgoed.

Wijzigingen ten opzichte van voorgaande jaren

De subsidieregeling heeft ten opzichte van voorgaande jaren enkele wijzigingen ondergaan. Zo wordt meer nadruk gelegd op de actieve deelname van het publiek aan de projecten. Ook is de uitvoeringstermijn van projecten verlengd naar twee jaar om voltooiing van de projecten te vergemakkelijken. Bovendien is het onderwerp ‘Tweede Wereldoorlog archeologie’ toegevoegd als thema waaraan aanvragen kunnen voldoen.

Voorbeeldprojecten publieksbereik archeologie

Sinds 2016 zijn zo’n 80 archeologische projecten tot stand gekomen met behulp van deze subsidieregeling. Geslaagde voorbeelden zijn de archeologische pop-up tentoonstelling in de etalages van de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn, een fietsroute en 2 Rolf-verhalen over het zwervertje Rolf rond het jaar 1200 en de realisatie van de kinderfilm HIT & het spook in het kasteel door de Kleine Ambassade, over archeologie in Schiedam.

Aanvraag indienen

Aanvragen kunnen van 15 mei 2020 tot en met 15 augustus 2020 worden ingediend. Alle binnen de aanvraagtermijn ingediende subsidieaanvragen worden gerangschikt en beoordeeld. Lees de informatie over de subsidieregeling Publieksbereik Archeologie en bekijk archeologie de voorwaarden en de benodigde aanvraagformulieren. U kunt ook een e-mail met uw vragen sturen aan het Klant Contact Centrum van de provincie: zuidholland@pzh.nl of u kunt telefonisch contact opnemen: 0704416622.

De provincie Zuid-Holland is een rijk archeologisch gebied. Archeologie vertelt veel over onze geschiedenis en leert je kennismaken met de eeuwenoude wereld onder je voeten. Samen met anderen helpt de provincie graag dit erfgoed te beschermen om het zo toegankelijk te maken voor iedereen.