Een wake-up call voor ons allemaal

5 juni 2020

De gewelddadige dood van George Floyd heeft een grote impact, ook op ons aan de Universiteit Leiden. En vooral op onze zwarte gemeenschap, in een tijd waarin COVID-19 zwarte en etnische minderheden over de hele wereld in onevenredige aantallen treft als gevolg van sociale ongelijkheid.

De dood van George Floyd en de COVID-19-pandemie zijn een wake-up call voor iedereen, opdat we in de geest van onze kernwaarden diversiteit en inclusie het bestaan van racisme en ongelijkheid erkennen en uitspreken. Het college van bestuur zet zich in voor een diverse en inclusieve universitaire gemeenschap en we vragen onze studenten en medewerkers om hieraan bij te dragen – in ons onderwijs, in ons onderzoek en in onze dagelijkse omgang met elkaar.