Facilitair, Organisatie

Thuiswerken blijft de norm, gebouwen beperkt opengesteld voor werk

2 juni 2020

Vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gesteld dat ook voor de universiteiten thuiswerken de norm blijft. Het onderwijs en de tentamens zullen, met slechts beperkte uitzonderingen, tot het einde van het collegejaar (eind augustus 2020) online zijn. De 20%-regeling waarover wij eerder spraken, gaat helaas dus niet door. De hoofdreden hiervoor is de kans op overbelasting van het openbaar vervoer.

Thuiswerken als norm, beperkte openstelling gebouwen voor werk

Iedereen die thuis kan werken, blijft dus thuiswerken. We houden er rekening mee dat dit nog tot 1 september zo zal blijven.

Medewerkers van onze faculteit kunnen in speciale situaties (verwerking van gevoelige data die niet thuis kan gebeuren, speciale omstandigheden thuis) met toestemming van hun leidinggevende toegang krijgen tot hun werkplek. Alle gebouwen zijn met instructies, schermen en extra hygiënemaatregelen aangepast om een veilig verblijf mogelijk te maken. Overal geldt de norm van 1,5 meter afstand.

Nieuwe regeling voor aanvragen voor toegang KOG vanaf dinsdag 2 juni:

• Het is mogelijk dingen op te halen of te printen in het KOG. Dat kan zonder aanmelding. Men mag dan niet langer dan 1 uur binnen zijn;
  • Indien verwacht wordt dat men meer dan een 1 uur binnen is, dient dat 1 dag voorafgaande aan het bezoek vóór 12.00 uur te worden aangevraagd, met toestemming van leidinggevende, via de MAS;
  • Aanvragen voor gebouwtoegang worden door de MAS gestuurd naar de volgende functionele mailbox: gebouwtoegang@law.leidenuniv.nl , displaynaam in Outlook: LAW – gebouwtoegang;
  • Zonder tegenbericht worden alle aanvragen die vóór 12.00 uur binnen zijn verwerkt en is daarmee toegang geregeld voor de volgende dag of voor de aangevraagde datum;
  • In speciale situaties (verwerking van gevoelige data die niet thuis kan gebeuren, speciale omstandigheden thuis) kan een afdelingshoofd voor een medewerker een aanvraag doen om op de structurele lijst te komen. Indien goedgekeurd door het DCT, kan deze persoon zonder aanmelding in het KOG terecht. Ook deze aanvragen lopen via de bovengenoemde mailbox.