Breng onderwijsinnovatie in praktijk: call for proposals Comeniusprogramma

8 juli 2020

Johannes Amos Comenius (1592-1670)

Bent u docent, heeft u ideeën over onderwijsinnovatie en wilt u dit idee in de praktijk brengen? Is er een project dat u wilt opzetten ten behoeve van de implementatie van de universitaire onderwijsvisie? Dien dan een aanvraag in voor één van de Comeniusprogramma’s!

Thema's Teaching Fellow- en Senior Fellow programma

Als u wilt indienen in het Teaching Fellow- of het Senior Fellow programma, dan kunt u  een aanvraag indienen binnen één van de volgende thema’s:

1. De eerste 100dagen van de student
  2. Werken aan maatschappelijke vraagstukken
  3. Succesvol afstuderen
  4. Vrije thema -  Houdbaar voor de toekomst

Comenius Teaching Fellow programma (€50.000)

Het Comenius Teaching Fellow programma is bedoeld voor beginnende onderwijsvernieuwers. U heeft minstens twee jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs en een aanstelling van minstens 0,5 fte.

Bent u geïnteresseerd in deelname voor de Teaching Fellow? Meld dit vóór 14 juli 2020 bij uw leidinggevende.

Comenius Senior Fellow programma (€100.000)

Het Comenius Senior Fellow programma is bedoeld voor senior onderwijsvernieuwers. U heeft tenminste vijf jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs, een aanstelling van minstens 0,5 fte en u toont ambitie op het gebied van (onderwijskundig) leiderschap en/of in het ontwikkelen en onderzoeken van onderwijs voor het eigen vakgebied of aandachtsgebied.

N.B. FSW mag één aanvraag indienen.

Bent u geïnteresseerd in deelname voor de Senior Fellow? Meld dit vóór 14 juli 2020 bij uw leidinggevende EN uw onderwijsdirecteur!!

Comenius Leadership Fellow programma (€250.000)

Het Comenius Leadership Fellow programma is bedoeld voor toonaangevende onderwijsvernieuwers. U heeft tenminste zeven jaar onderwijservaring in het hoger onderwijs, een aanstelling van minstens 0,5 fte en bezet een coördinerende en/of bestuurlijke functie en kan vanuit deze positie, of door de samenstelling van het team waarbinnen u werkt de innovatie doorvoeren over de gehele reikwijdte van het voorgestelde project. Een aanvraag moet aansluiten bij de universitaire onderwijsvisie.

N.B. Omdat de universiteit maar één aanvraag mag doen zal er een selectie plaatsvinden. FSW mag één voorstel doen aan het CvB.

Bent u geïnteresseerd in deelname voor de Leadership Fellow? Meld dit vóór 14 juli 2020 bij uw leidinggevende EN uw onderwijsdirecteur!! EN, neem z.s.m. contact op met Anna Terra Verhage (a.t.j.verhage@bb.leidenuniv.nl).