P&O

Oneens met arbeidsgerelateerde beslissingen? Leg ze voor aan de geschillencommissie

7 juli 2020

Ben je het niet eens met arbeidsgerelateerde beslissingen van je leidinggevende/de universiteit? Je hebt nu de mogelijkheid om bepaalde beslissingen  voor te leggen aan de geschillencommissie.

Achtergrond

Sinds 1 januari 2020 is de wet normalisering rechtspositie ambtenaren van kracht. Als gevolg van deze wet is de rechtspositie van alle medewerkers van de universiteit veranderd. Door deze verandering kunnen medewerkers niet langer bezwaar maken tegen rechtspositionele besluiten.

Op uitdrukkelijk verzoek van de bonden is in de nieuwe CAO NU een bepaling opgenomen (artikel E.24) dat werknemers in plaats daarvan bepaalde geschillen kunnen voorleggen aan een door de universiteit in te stellen geschillencommissie.

Wanneer kun je een geschil voorleggen aan de commissie? Aan welke voorwaarden moet een verzoekschrift aan de geschillencommissie voldoen?

Lees alles over de geschillencommissie