ICT

Veilig online tijdens de vakantie

20 juli 2020

Lees op de medewerkerssite wat u kunt doen om uw gegevens en privacy online te beschermen op uw vakantieadres. Gebruikt u een openbaar wifinetwerk op uw smartphone, tablet en laptop? Maak dan gebruik van eduVPN .

Installeer software-updates

Normaal worden de updates op een (semi-)managed laptop geplaatst via het universitaire netwerk. Bij thuiswerken moet u handmatig de software minstens elke maand bijwerken. Een instructie is beschikbaar in de helpdesk portal via de medewerkerssite.

Blijf alert op phishing mails

Collega’s ontvangen dagelijks phishing-mails waarin wordt gevraagd om accountgegevens aan te passen. In onverwachte mails wordt gevraagd om snel te handelen. Lees op de medewerkerswebsite hoe u een phsihing mail kunt herkennen en wat u moet doen als u persoonsgegevens of inloggegevens heeft weggegeven.